luni, 22 iunie 2009

Astazi mi-am propus sa scriu despre vecinii nostri din Republica Moldova care, se pare, o duc "mai bine ca niciodata". Dorinta de a scrie acest articol a fost accentuata de un blogger moldovean care mi-a oferit ceva informatii in legatura cu recentele alegeri din tara sa.
Fratii moldoveni nu sunt multumiti de regimul aparent permisiv creat de al 3-lea presendinte din istoria micutei republici socialiste, Vladimir Voronin si slujitorii asociatii ... Mandatul acestuia a inceput in 2001,a fost prelungit in 2005 si din nou in 2009. Un presendinte cu 3 mandate succesive este unul iubit de popor. Si de ce nu ar fi? In anul 2001 salariul mediu era de 40.45$/luna, acum este 233.4$/luna, in cei 8 ani acesta a inregistrat o crestere pozitiva constanta; de altfel, Rep. Moldova se poate lauda cu cea mai mica inflatie din Europa de Est, dupa Romania.
Cu toate astea moldovenii nu sunt multumiti, vor mai mult, si nu ii acuza nimeni: toata lumea are dreptul la mai mult; atunci cand poporul vrea mai mult, iar conducatorul nu poate sa ii ofere ceea ce isi doreste apar, normal, revolte mai mult sau mai putin violente, mai mult sau mai putin mestesugite. Spun mestesugite pentru ca unele revolte sunt doar de fatada, pentru a creea tensiuni intre state si/sau intre popoare. O astfel de manifestatie a fost cea din Rep. Moldova in perioada alegerilor prezidentiale din 7 aprilie 2009.

Problema este ca realitatea a fost transmisa gresit, cel putin publicului din Romania. Se spunea ca moldovenii au recurs la violenta pentru a inlatura regimul, ca steagul Ro si al UE au fost ancorate pentru ca s-ar dori unirea cu Romania,etc. Asta a lasat sa se inteleaga, insa realitatea a fost cu totul alta. Aceasta lovitura de stat ,nereusita bineinteles, a fost realizata de actualul guvern din motive numai de ei stiute; cert este ca acum granita se trece mult mai greu avand in vedere ca s-au introdus vizele pentru romani...

Revenind la revolta, mentionez ca printre masele de tineri se aflau cel putin 100 instigatori la violenta, toti purtand masti; acestia impreuna cu Ion Galatchi si Dragos Musteata au facut posibila intrarea in cladire. La intrare cei doi de mai sus aveau drapelele Romaniei si UE...

Urmeaza cateva imagini, pentru a mari faceti click pe ele.
dovada1

In timp ce in fata cladiri manifestatiile erau pasnice si nu era semn de violenta, in spate un grup de politisti spargeau un zid de beton. Hmm...








dovada2
Incep luptele intre fortele de mentinere a ordinii si tinerii moldoveni. Se arunca cu pietre, nimic neobisnuit. Dar de unde pietre?!




dovada3
Pietrele erau, de fapt, adevarati bolovani de beton. De beton... nu cumva era si zidul pe care politistul din imginea de mai sus il spargea??



dovada4
Cel in galben este Ion Galatchi... Ce usor urca scarile! Mai lipsea covorul ros`.




dovada5Ion si Dragos, prezenti in imaginea alaturata, sunt singuri care au ajuns pe cladire, ceilalti au fost opriti la etajul 2. Cum oare au reusit sa treaca doar ei?! Si unde sunt drapelele??




dovada6Au ridicat steagurile in semn de victorie, dar unde le-au gasit??
Daca privim mai atent in spatele celor doi se vede profilul inconfundabil al unui politist... mama ei de cascheta ca te-a dat de gol.



Trageti voi concluziile!!
Un widget cool pentru blogul tau!