duminică, 17 mai 2009

Citeam acum cateva zile pe site-ul celor de la Ancom ca din data de 14 mai : "intra in vigoare decizia privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului. Astfel, operatorii de telefonie au obligatia de a-si informa mai bine clientii cu privire la serviciile oferite si la tarifele practicate, iar acestia din urma vor putea lua o decizie corecta si adecvata nevoilor proprii."
De altfel mai scria ca: "Pe parcursul derularii contractului, utilizatorul final va avea dreptul de a solicita si de a primi o factura detaliata, in care se vor regasi informatii referitoare cel putin la perioada de tarifare, tarifele percepute, gratuitatile/ reducerile de care abonatul a beneficiat, lista completa a apelurilor efectuate si receptionate, durata acestora etc."


Bun...pe 15 mai primesc SMS de la vodafone : "Oferta de sesiune internet pe mobil a fost activata.Multumim!"
Banuiesc ca nu vi se pare nimic ciudat pana aici. Urmeaza partea interesanta... nu am cerut sa imi fie activata o astfel de optiune si nu a intrebat nimeni daca doresc sa o activez. M-am pus sa cercetez site-ul vodafone.ro si sa aflu mai multe despre aceasta "sesiune de internet pe mobil". Partea buna: este gratis (adica nu sunt costuri lunare... ce credeai?) costul este de 0,20 eur/acces in portalul vodafone live! si 0,40 eur/MB trafic in afara lui.
Nu am discutat in aceasta privinta cu cei de la vodafone si nici nu o sa discut... motive? Pierdere de timp, nu se stie nicioadata cand o sa am chef sa navighez pe net cu "viteza luminii" de pe telefon,etc.
Un widget cool pentru blogul tau!