vineri, 29 mai 2009

Blondele fac parada

Mai mult de 500 de blonde sunt asteptate duminica la o parada inedita organizata la Riga, cu scopul declarat de a ridica moralul letonilor în fata crizei economice.

"Situatia economică este de asa natura, incat societatea are nevoie de astfel de evenimente [...] Oamenii sunt deprimati, nu au suficiente emotii pozitive. Parada este ceva foarte pozitiv şi dragut. Si stim si ca blondele stiu sa se distreze cel mai bine", a declarat, joi, Marika Gidere, presedintele Asociatiei letone a blondelor, organizatoarea manifestarii.

Parada face parte dintr-un program intitulat "saptamana blondelor", organizat în premiera in Letonia si care mai include un turneu de golf, o defilare de moda, un bal si un concurs de desen pentru copii.

Dupa mai multi ani de crestere economica, Letonia, tara cu 2,3 milioane de locuitori, este confruntata cu cea mai grava recesiune înregistrată în UE.

Asta da parada! In timp ce in Romania se fac parade gay si electorale, statele ceva mai dezvoltate fac parade cu blonde pentru ridicarea moralului populatiei pe perioada de criza. Probabil la noi se merge pe principiul: "blondele domnesc,viagra guverneaza".

Sfat de weekend: du-te in Letonia


Despre recesiunea din Letonia: Daca va trece prin cap sa comparati criza de la noi cu cea din Letonia, suntem clar favorizati. Spun doar atat: salariile bugetarilor au fost reduse cu 20%, iar alocatiile mamelor si ale copiilor – plafonate, desi un Executiv a cazut, iar un altul i-a luat locul promitand masuri mai dure de austeritate, Letonia se apropie de faliment. Statul UE denumit „tigrul baltic” – dupa un deceniu de crestere economica (din care patru consecutivi cu peste 10%) – nu mai are bani pentru achitarea contributiei la NATO şi OSCE. Suma de 220.000 datorata celor doua organizatii este prea mare pentru ca Guvernul leton sa o poata achita în acest moment, astfel ca diplomatii au primit instructiuni sa ceara o „amanare” a platilor.

De ce s-a intamplat asa? Pentru ca o economie sa creasca inseamna ca trebuie sa creasca si productie, exporturi, servicii etc. In momentul in care acestea inregistreaza pierderi, economia e in cadere libera. Oricum,daca la noi se intampla asa ceva...

Vorba aia: Cum sa nu primeasca mamele indemnizatie lunara? Pai ele s-au chinuit sa faca borac si acum statul este "obligat"(in imaginatia unora) sa ii ofere lunar bani,desi nu lucreaza. Era clar rasmerita...

Salarii cu 20% mai mici... Heh, sigur va este cunoscut episodul cu profesori: Majorari salariale de 50%???!!!! Cred ca daca auzeau de 20 de procente in minus isi legau plancarda de gat si faceau parada.

Un widget cool pentru blogul tau!